Forumul NERVA Orbital

Forumul oficial de discuţii al proiectului NERVA Orbital


  Ce părere aveţi despre NERVA?

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 5
  Data de înscriere : 03/11/2010

  Ce părere aveţi despre NERVA?

  Mesaj  Admin la data de Joi Noi 25, 2010 7:56 am

  Vă rugăm să ne împărtăşiţi opiniile dumneavoastră referitoare la proiectul şi consorţiul NERVA.

  simplex

  Mesaje : 2
  Data de înscriere : 12/09/2013

  Re: Ce părere aveţi despre NERVA?

  Mesaj  simplex la data de Joi Sept 12, 2013 8:08 am

  In ce stadiu mai este proiectul Nerva acum in Septembrie 2013?
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 5
  Data de înscriere : 03/11/2010

  Stadiu

  Mesaj  Admin la data de Joi Sept 12, 2013 6:53 pm

  Va invităm să vizitați site-ul web al firmei noastre, ADDA - Asociația Dedicată Dezvoltării în Astronautică pentru detalii extinse referitoare la programele de cercetare desfășurate de consorțiul NERVA care s-a organizat sub forma unui SRL.

  Pe scurt, la nivel organizațional (programe de cercetare națională), activitățile și obiectivele NERVA sunt continuate prin proiectul ORVEAL. Puteți găsi detalii aici: http://www.addastronautica.ro/orveal

  La nivel intern, programul NERVA se va extinde pentru a îngloba atât proiectele NERVA și ORVEAL cât și alte proiecte ADDA care vor participa sau au participat în competiții de cercetare națională și care au în comun obiectivele noastre. Pagina www.nervaorbital.ro va fi actualizată în scurt timp pentru a reflecta această reorganizare. Scopul și obiectivele rămân aceleași, construcția unui lansator orbital românesc, ieftin, la nivel înalt.

  Echipa proiectului lucrează intens atât la cercetarea fundamentală cât și la cea experimentală. O serie de brevete noi au fost depuse și apoi actualizate în decursul acestui an, ultima actualizare a acestora fiind de la început de Septembrie 2013. S-a lucrat și la "hard" - la construcție efectivă. Întrucât echipa din cadrul ADDA care se ocupă efectiv de proiect este extrem de ocupată și lucrează în mod activ și neobosit la proiect, dar și la alte propuneri de proiecte și căutarea unor surse suplimentare de finanțare pentru activități spațiale, nu au avut timp încă să aibă o discuție completă cu departamentul de PR și administratorii site-ului pentru a specifica în mod concret procetajele de execuție ale diverselor activități.

  Încercăm în săptămânile ce urmează să concretizăm o astfel de discuție, iar informațiile le veți găsi pe site-ul ADDA de acum înainte, urmând ca acest forum să fie mutat și el în curând pe http://www.addastronautica.ro/forum.

  Vă mulțumim pentru interesul arătat față de proiectul NERVA. Noi nu ne facem reclamă deloc. Nici nu am putea și nici nu am dori, deocamdată filozofia noastră de cercetare este alta. Tocmai de aceea este bine ca există un interes din partea dumneavoastră și promitem că cele mai noi informații le veți găsi pe pagina noastra.

  Cu stimă,

  Administrator

  simplex

  Mesaje : 2
  Data de înscriere : 12/09/2013

  Re: Ce părere aveţi despre NERVA?

  Mesaj  simplex la data de Dum Sept 15, 2013 11:17 pm

  Multumesc pentru raspunsul detaliat si sper ca proiectul lansatorului romanesc de sateliti sa se concretizeze intr-o realizare practica de succes.
  Pe moment sunt destul de multe neclaritati asupra a ceea ce s-a realizat efectiv (nu ma refer la teorie ci la partea practica) lucru care genereaza pe internet comentarii ca acestea: ( a se vedea subiectul Racheta romaneasca "serioasa" lansatoare de sateliti aparut pe Softpedia si care se poate gasi usor cu Google).

  Sigur ca testarea achizitie si transmiterii de date este foarte importanta insa modelisti avansati instaleaza frecvent in rachetele lor aparatura de telemetrie lucru care demonstreaza ca aceste transmisii fara fir intre racheta si sol nu reprezinta o mare problema tehnica. Ungurii au trimis sute de imagini de pe orbita din cubesatul lor de 1 kg, incepind cu februarie 2012.
  Esentiala este constructia propriuzisa a unei racheta care sa ajunga cit mai sus si cu viteza cit mai apropiata de cea orbitala, nu telemetria.

  Multe proiecte de rachete se sting, de obicei, dupa niste probe de achizitie transmitere de date care in esenta nu au alt rol decit de a justifica banii investiti in cercetare dezvoltare neexistind in realitate vreo intentie serioasa de a se construi intr-adevar un lansator orbital. ARCA ne-a obisnuit demult cu scheme de felul acesta.

  Continut sponsorizat

  Re: Ce părere aveţi despre NERVA?

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Vin Dec 14, 2018 11:26 pm